De stal

Het optimale buitenleven ervaar je toch wel als je kinderdagverblijf of BSO op een boerderij gevestigd is. De Stal in Waverveen brengt de natuur en een vertrouwde thuisomgeving samen.

 

Kinderopvang

Op de beneden verdieping vangen we kinderen van nul tot vier jaar op. Deze groep heet ‘De Pinken’. Prettig aan deze verticale groepsindeling is dat kinderen vier jaar lang bij dezelfde pedagogisch medewerkers in de groep zitten.  De jongere kinderen leren van de oudere en de oudere kinderen leren de jongere kinderen te helpen. Kinderen kunnen op hun eigen niveau aan diverse activiteiten deelnemen; een dreumes die al toe is aan een peuterspelletje kan met peuters meedoen. En andersom: een dreumes die wat minder goed meekomt kan spelen met het babyspeelgoed.

Dieren op de boerderij

Dieren spelen een belangrijke rol op deze locatie. Het konijn verzorgen behoort tot de dagelijkse bezigheden, net als het voeren van de beesten in het hertenkamp. In het voorjaar kijken we hoe de schapen worden geschoren en leggen we een moestuintje aan. ’s Winters helpen we de boer met het voeren van de koeien.
En als het niet al te hard stormt of regent? Dan is er de mogelijkheid voor de kleintjes om buiten te slapen. Hoe gezond!

 

BSO

Bij BSO-groep de Hooizolder, worden kinderen in de basisschoolleeftijd opgevangen. De opvangruimtes zijn huiselijk ingericht, met elk een eigen thema. Ook hier denken we weer vanuit het kind. Is er behoefte aan rust? Dan kan dat. Maar is er vraag naar gezamenlijk spel, is dat net zo makkelijk mogelijk.

Verschillende ruimtes

Het atelier biedt ruimte voor creativiteit, de tuin voor activiteit. Lekker springen op de trampoline of een potje voetbal, vliegeren in het weiland of koppetje duikelen op het duikelrek: er valt van alles te beleven. Wat dacht je van ponyrijden? Dat is naast het verzorgen van de dieren en het rommelen in de moestuin favoriet! Voor kinderen van acht jaar en ouder is er ruimte voor het maken van huiswerk, het spelen van een computerspelletje, een potje tafelvoetval of het kijken van een mooie film in hun eigen 8+ kamer.

Graag zelf komen kijken? Maak gelijk een afspraak voor een rondleiding. We laten u graag onze boerderij locatie zien en beantwoorden alle vragen.