Activiteiten kinderopvang

Kinderen krijgen bij ons ruim de mogelijkheid om vrij te spelen, maar we bieden uiteraard ook activiteiten aan. Onderzoeken, uitdagen, ontdekken en ervaren: zo werkt het bij ons.

 

Uk en PUK

We werken met het VVE programma UK en PUKAan de hand van een thema, dat iedere 5 a 6 weken wisselt, zijn de kinderen spelenderwijs, en zonder er zelf erg in te hebben, bezig met hun ontwikkeling op het gebied van sociale vaardigheden, emotionele ontwikkeling, motoriek, taalvaardigheid en beginnende rekenvaardigheid. Ze maken mooie knutselwerken, spelen samen, lezen samen met de pm-er of alleen een boek, zingen liedjes, spelen buiten, gaan wandelen, leren over de natuur, praten met elkaar over van alles en nog wat, maken kennis met begrippen als veel, weinig, hoger lager, ver weg en dichtbij en nog veel meer.

De activiteiten worden aan de leeftijd en het niveau van de kinderen aangepast. Zo is er altijd wat nieuws te ontdekken.

 

3+ groep

In samenwerking met de Schakel en de Pijlstaartschool uit Vinkeveen organiseren we 2 ochtenden in de week een 3+ groep voor de kinderen die gebruik maken van onze kinderopvang en toe zijn aan extra uitdaging.  De 3+ groep vindt plaats in het speellokaal van de Schakel onder begeleiding van onze pedagogisch medewerker. Het doel van deze 3 + groep is om de kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met school, zodat ze spelenderwijs beginnende schoolse vaardigheden op kunnen doen.

 

Extra activiteiten

We organiseren een aantal keer per jaar activiteiten die ook open gesteld worden voor kinderen die geen gebruik maken van onze opvang. Een hoogtepunt is onze jaarlijkse modderdag. Oude kleren vereist, 100% pret gegarandeerd!