Over ons

Opgericht in 2001 als kinderdagverblijf Troetels, zijn we in 2010 kinderopvang De ronde Venen geworden.  En sinds januari 2021 zijn we verder gegaan onder de naam Kinderopvang Mirakel de Ronde Venen. We bieden kinderopvang vanuit Vinkeveen (locatie Troetels) en kinderopvang en BSO vanuit Waverveen (boerderij locatie de Stal). Beide locaties midden in de mooie natuur van De Ronde Venen. En van die natuur maken wij dankbaar gebruik. Handjes in de modder, frisse buitenlucht, dieren aaien: onze kinderen leren al vroeg dat vies worden mag, melk niet uit een pak komt en appels aan de bomen groeien!

 

Het mooiste wat je worden kunt, dat ben jezelf

Wij willen ieder kind een stapje verder brengen in de ontwikkeling en ervoor zorgen dat kinderen zichzelf waarderen. We laten ze spelenderwijs, hun eigen talenten ontdekken.

Wij zeggen:  Het mooiste wat je worden kunt, dat ben je zelf.

Het kind staat bij ons centraal. Het kind als individu, bedoelen wij daarmee. Wij kijken naar specifieke behoeften. Is je kleuter een echt knutselmonster? Dan stimuleren wij die kant. Maar hoeft dat gepriegel van jouw kindje niet zo en speelt het liever buiten, dan trekken we de laarzen aan en gaan we de tuin in. Wij willen dat alle kinderen zich bij ons veilig, vertrouwd én geliefd voelen. Daarvoor hebben we ook de input van ouders nodig; jullie kennen je kind immers het best.

 

Ouders zijn belangrijk

Ouders worden betrokken bij het wel en wee van hun kind door de gesprekjes bij het halen en brengen, het jaarlijkse oudergesprek, maar ook door een digitaal dagboek, waar we dagelijks foto’s en updates op plaatsen én onze eigen Facebookpagina. Zo ben je er toch een beetje bij, tijdens je werk! 

Er is een oudercommissie van onze locatie in Vinkeveen en een oudercommissie van onze locatie in Waverveen die zich bezighoud met allerhande vraagstukken die komen kijken bij het reilen en zeilen van de kinderopvang.

 

Voedingsbeleid

Wij zijn van mening dat wij als kinderopvang organisatie een voorbeeldfunctie hebben ten aanzien van gezonde voeding. Wij vinden het belangrijk om zo positief bij te dragen aan een gezonde ontwikkeling van de kinderen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een warme biologische lunch te kiezen in plaats van de broodmaaltijd.  In ons voedingsbeleid staat uitgebreid beschreven wat de kinderen aangeboden krijgen en wanneer. 

 

Blader onze website eens door! Hier vind je volop informatie over onze beide locaties, praktische zaken, onze pedagogische visie maar ook een agenda met activiteiten die wij regelmatig organiseren. Onder de zinnen/woorden die roze gekleurd zijn, staat informatie. En aarzel vooral niet om bij vragen contact met mij op te nemen,

Met vriendelijke groet,
Myra Quint
Directeur Kinderopvang Mirakel de Ronde Venen